English reviews


Gammal är äldst, det är lite så det är. Wallins vet vad vi vill höra och det gör de otroligt bra. Man blir liksom aldrig besviken!

Västbo Andan


Så blev till slut även anrika Värnamo Stadshotell erövrat av Bluesen!
Och det ju inte vilka dussinlirare som helst som stod för det!
Först ut var bluestrion Wallins Blues, som vanligt ett gediget framträdande med bland annat en minnesvärd The Thrill Is Gone.

Värnamo Bluesförening


Den 23 maj körde Värnamo blues & Rockförening på scandic hotel i Värnamo, Bandet som spelade var inga mindre än The Fabulous thunderbirds!! Kim Wilson med mannar i högform, Förband var våra lokala blueshjältar Wallin Blues! Båda banden bjöd på hårdsväng i världsklass!

Perfect Stranger

 
En riktig högtidsstund blev det i solen framför Wallins Blues. Tunga riff kryddade med skön känsla fick pälsen att resa sig vid ett antal tillfällen. Gött!

MusikMästare


Det finns mycket blueskänsla och kunnande i Wallin's Blues från Gislaved.Inget snack om den saken.
De spelar ganska typisk vit rockbaserad blues, med rötterna i sent 1960-tal och ett 20-tal år framåt.
Den klassiska sättningen med gitarr, bas och trummor behärskar de. Det låter aldrig tunt. Heavy Bluesrockers innehåller tre egna låtar, av Per Wallin, och de hävdar sig väl mot plattans båda coverlåtar (skrivna av Albert King och Sleepy John Estes).
Musikerna hittar gunget från början till slut, mycket tack vare att de spelar tight och utan krusiduller.
Ingen tvekan om att det här bandet går även live i rätt miljö.

Lasse Johansson/Värnamo NyheterTrion Wallin’s Blues från Gislaved spelar en störtskön svängig blues som de flesta katter som gillar musik kan digga till. När plattan som innehåller fem låtar sätts i CD-spelaren, förs tankarna ganska omgående ner i de skitiga källare men varit på där det lirats blues av högsta klass. Tema i låtarna handlar på klassiskt bluesmanér om fina tjejer, svekfulla tjejer, tjejer som sticker ifrån en på första bästa tåg och whisky.
Därmed visar Wallin och kompani att de vet ”What The Blues Is All About”.
Framträdande på hela skivan är Wallins lekiga gitarrspel som efter de inledande verserna får fritt spelrum. Och här är det inget segt Muddy Waters plonk på guran, utan snarare en gitarr som påminner om en herre vid namn Hendrix på bästa blueshumör.
Visst, Per Wallin är ingen Hendrix med det som gör Wallin’s Blues så bra är just hans gitarrspel kombinerat med en skön nervig röst.
Coolt också är att han lägger in ett viskande ”yeah” eller ”Allright” mellan verserna. Det visar att han är med och den guppande foten som tillhör mig, visar att jag också är med på svänget.
Bäst är covern Divin’ Duck som jag spelar gång på gång, innan jag somnar in i mörkret.

RI/OnsdagstidningenNu var det dax igen med säsongens tredje konsert. På scenen kommer ingen mindre än Wallin's Blues att spela. Med Per Wallin i spetsen för sitt bluesband kommer vi att bli bjudna på mycket bra blues i Texas anda.
Per Wallin har spelat blues i över 25 år och är verkligen en gitarrist att räkna med, har spelat i otaliga band under åren och lärt sig blues på den så kallade långa vägen, inga gitarrskolor här inte.
Han håller en solklar plats bland Sveriges blueselit där grabbar som Bo Wilson finns. Bandet spelar en hel del eget material men också en hel del från Jimi Hendrix, Stevie Vaughan, Clapton m.m. m.m. De har för det mesta hållit till i södra Sverige men en och annan avstickare till Danmark, Norge och Finland har gjorts för att sprida sin Texas blues.
När Bandet beskriver sig själva så kallar de sig för "Wallin's Blues & The Heavy Bluesrockers" och heavy är just vad de är.
Basisten Stefan Halvarsson och trumslagaren Fredrik Eurén är heller inga dunungar, De backar upp Per med ett oerhört tryck som lätt kommer att flytta kortväggen på stadshotellet i Vetlanda. 

Håkan Berg/Vetlanda Jazz o Blues

©PW Productions 97-